RSS

Kisah Percutianku =)

Permulaan perjalanan...
Apa yg menarik?
Bertolak dari UPM waktu malam...
Jam 8 dimintak berkumpul...
Bertolaknya? huh Kul10 lebey gak hahaha =D

Serius 1st naik bas (dari kat bustop lagi)...
Ramai yg pegi aku xknal hik2...yeke?
Ye kan jela...

Dalam bas perghh awal2 lagi kena wat task...apa?
Dalam bas yg bergerak dan dalam keadaan keseimbangan badan susah nak dikawal...
Kena pergi kumpul nama dan amik butiran2 lain hehe =D
Tujuan nak suwoh berkenalan satu sama lain lah...
Pening wehhh
Berlaku unsur ugutan disini haha =D
"Sesape yg xdapat kumpul cukup org, die kena bayar sendiri tambang feri dan penginapan!"
(cessshh! acah jek tue haha =D) \(^0^)/
Kira pastu hah aku kenal semua org haha berkesan!!!

Then...
Sampai Jetty Koala Perlis!
Awal Subuh sampai...nyet2...
Perut lapar p cari makan...
Makan sambil sembang2...makan2 minum2...
Dok isi masa sambil tunggu ferry lah~ perghh!
Aku nye loghat pon bertukaq nieh! haha =D (masa kat kedai la) =p
Tunggu2 punya tunggu...ferry kul8 naik...
Tak sabar nak sampai Langkawi nieh!

Apa yg aku xsangka dan aku teruja...
Sampai2 je kat jetty Langkawi...
"aku sampai langkawi lah! mana lagi" haha =D <-- ??
Pastu bas amik p bawak p chalet...hehe =D
Dalam perjalan bas tue ikut je jalan yang ada papan tanda AWANA RESORT!!!
eh2 dalam hati aku nie terdetik...hmm stay kat AWANA ke kita nie?
Kalau stay sana wahhh masyukkk!
Setibanya kami kat resort...hehe chalet...chalet2 pon power mehh!
TV kami paling besar haha =D tettt~ =p
Chalet sebelah pantai sgt menarik lah!

Huh aktiviti pertama lepas sampai chalet je...?
Terus p naik bot keliling pulau...
Jadah nye keliling pulau haha pegi pulau2...
Teruja yg amat lah sorg2...haha =D
Dah la kena naik van secara beramai2 bukan sesikit2 haha apa ayat aku nieh? haha =D
P tgk burung lang makan...lepas tue
Pa lagi...naik bot p pantai apa nama pun xingt dah lah! haha =D
Perghh air toksah cakap...blh nampak pasiaqq! sampai bawah lah...jernih! hehe =)
Turun bot je nak tau buat ape? Mandi? terjun laut? SALAH!
Amik gambaq lah...seko2 gila gambaq haha =D
Lps puas bgambo! hah mandi...syok mehh! hehe
Melakukan aksi lompatan 360 haha =D thanks tue "Sally" hik2 =p
Habis mandi p pulak T.Dayang Bunting apa lagi mandi lagi lah haha =D
Life jacket aku pakai sbb aku xreti berenang! nak timbul tenggelam balik haha =D



Hari Pertama...
Aku rasa dah mcm berhari2 duk Langkawi...sbb byk aktiviti yg dah buat haduhhh...
Penat ke? aku xrasa penat syokk ada lah haha =D
Lepas tue...
Pa lagi...masa yg dinanti2...! Shopping sampai malam! haha =D
Mcm2 beli ek korg...dari sekecik2 cokelat sampai sebesar2 beg dan kuali! haha =D
Dapat pusing2 Pekan Kuah...
Dapat jumpa keropok lekor macam French Frice yg panjang haha =D

Malam nye plak wat camfire...hehe
Lepak tepi pantai =) sembang2...wussshhhh! angin pantai syok lagi hehe =D

Hari Kedua...
GeoPark! P naik bot lagi lah! haha =D kali nie p pusing2 sungai kalam! yeke namanya nie?
Huhaha redah jek! Best jugak benda nie...
Sbb dpt jumpa Ikan Sumpit haha =D
Dapat jumpa Salleh dgn Fatimah <-- Betol ke nama ikan pari nie ek? haha =D
Dan yg paling penting...dapat jumpa Pakcik tuan punya tempat Ikan tue...
Sangat baik...mcm2 die pesan dan bg nasihat dan layanan die sgt2 1st Class buat kami...
Satu yg akan aku ingt...katanya
"Kami nelayan miskin" pakcik ulang pertuturan nie byk kali...
Pesannya lagi "adik berlajar betol2 jgn jadi nelayan mcm Pakcik...nelayan miskin..."
Aku tersentak ada seperti rasa kehibaan dalam hati aku...aku berjanji...aku tahu apa janji yg aku janji...
Lepas tue p tgk helang makan lagi...kali nie helang lagi byk! haha =D
Then last p tgk pulau Kasut! dll...

Hah! lps habis naik bot...
Nak p naik cable car!
Huwaaaa! xdapat naik Cable Car! huk2...angin kuat huhu =(
Then kami pegi Makam Mahsuri dan Kilang Gamat Warisan...
huhuu xdapat g Nusantara huwaaa! xpe2 next time hehe =)
Balik2...ptg ada sukaneka! haha hambikk ko main sampai lembik!
Makan sampai kenyang...hembus sampai jumpa...tiup kasi pecah...jalan kasi sama!
Explorace sgt best lah! mcm2 kena wat haha =D damss good!
Dapat no2 team aku beb hehe =)

Haaaa penat...ape? Penat menaip lah!
Bejalan mana penat tue best namanya! haha =D
Malam nye...huh! BBQ mehh...
Makan ayam,makan hotdog,makan bebola ikan majerin bersama madu! cclya punya resepi...
best =)
Hah masa yg dinantikan...Pembentangan tugasan...
Dan.............Malam kebudayaan...
Hah malam nie aku adalah bukan aku seperti aku yang biasa...
Aku berlakon...aiyakkk! watak ape? hah xyah tau hanya kami2 sahaja yg tau...
Korg semua mmg hebat2 berlakon...best setiap persembahan ada dieorg punya trademark sendiri...
Sally akan aku ingt watakmu!
Lakonan "Sesuatu" sgt abstrak! tapi Juri2 xfaham ape2! haha =D
Toottt toootttt! lawak bunyi tue =D
Main PES dengan tekan key yg betol... =)
Narrator yg sgt2 bagero haha =D
lakonan2 yg mantap2! terbaikkkk =)
Hah aku berlakon kan...dengan watak yg aku bawa membolehkan aku di gelar...........
"Pelakon Lelaki Terbaik" hah aku pon terkejut...mana aku percaya aku blh mng!
Mana2 kawan2 aku dieorg tau aku xreti berlakon...haha =D
Tapi serius nie lah keje lakonan paling gila penah aku buat...haha =D
Aku ke tue? hehe =)
Lakonan2 tetap lakonan..."Daddy" =)
Malam yg sangat2 best =)
Selesai hari kedua...fuhhhh penat...ada lagi tue tambahan shopping kat pantai cenang plak...
haha =D rembat baju lah plak hik2...

Last day...
Hari yg agak sedih sbb dah nak balik...
Pulang ke UPM...tinggalkan kenangan yg terpahat di Langkawi...
Tapi...hmm~
Bangun je pagi2 buto! keluar tgk kat pintu...
eh2...mana kasut NIKE aku!???? mana2....?
Hoh! hilang lah...sally nye kasut pon sama kena rembat! damss kau budak Langkawi...
Kasut aku tuh...hishh...masih ada org yg sebegini...
Sebenarnya mmg ada org yg sebegini...dan akan kekal ada sampai bila2... =( sob2...sob...~
Sampai Jetty...bot pun bergerak ke Kuala Perlis...meninggalkan pulau Langkawi...

Kisah di Kuala Perlis...
Sampai je kat sana kami dapat tahu bas UPM baru gerak so kami sampai kul12...
Bas akan sampai kul3/4/5 huwaaa tunggu lah di jeti =)

Kisah pergi Sembahyang Jumaat...
Sally pada pagi tadi telah kehilangan Kasut nya...
Malang skali lagi seliparnya pula dirembat ketika bersembahyang di Masjid di Kuala Perlis...hmm~ berkaki ayam pulang ke Jeti...haha =D tettt
Bukan Sally je ok yg kena...Mirul pon senasib...pastu rembat selipar pompuan mana yg ada kat masjid tue...dah la lain sebelah haha =D sengal~

Bas sampai...kami meninggalkan Kuala Perlis dalam keadaan hujan renyai2...
Selamat tinggal Langkawi...Selamat tinggal...
Satu pengalaman yg sangat2 menarik...

p/s : nie ada story hot! hehe =p
Masa malam kebudayaan...ada adegan yg secara spontan telah berlaku...ketika pengacara meminta juri bagi komen...salah seorang dari juri telah dengan spontanya melepaskan satu das KENTUT!!! Preettttttt Proooottt! heyy...sape kentuk nie baik ngaku huhaha =D lawaksss! sape ek...kami masih mencari haha =D sempoi jek kentut...[akan jadi bahan nie] haha =D

Yang penting BESTTTT! terbaik...
kisah dan pengalaman...

coretan.mihz/rotiBun

3 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

wuaaaa.. bapak panjang nk baca.. huhu~ cokelat bawak balik x??

Ikhwan said...

hehe =p yg penting habis baca kan2 haha =D byk sgt nk tulis tue pon xlengkap lagi huhaha =D

LiLosTitch said...

yeaaa...ak pn sgt suke..sronok gler ngan korg..