RSS

Hidup dan C...

Coretan nie berdasarkan Teori aku sendiri dan rasa hati aku... =D

Hidup...
Bukan nya kita hidup semata2 utk bercinta...
Kadang rasa jugak bercinta...
Tapi kadang bila ada perasaan tue, hati pulak x bersedia...

Cinta...
Bila hati, perasaan dan semua dah ok...
Pilihan kita pulak yg ada hal...
Mmg cinta membawa byk masalah...
Bila bermain dgn perasaan tue yg susah...

Hidup...
Kita suka sorg2 tue...
Tapi die xsuka kita...atau
Ada halangan utk kita beritahu kat die yg kita suka die...
Byk contoh aku dah tgk n aku tau...
Apa nak buat...dah lumrah kehidupan n lumrah dalam cinta...
Ada boleh jadi, ada mmg xleh jadi....
Ada mula2 xjd, kemudian hari jadi...nie dinamakan JODOH...

Jodoh...
Kita xtau jodoh kita ngan sape...
Tapi, usaha utk mencari perlu kan?
Org ckp jgn putus asa, jgn cepat mgalah...
Tapi kalau usaha byk mana pun kalau xjumpa...
Satu hari kita mst akan sampai tahap di mana hati kita dah malas nak mencari lagi...

Penyelesaian...
Senang2 biar je masa berlalu dan menentukan...
Kita buat seperti biasa...kalau dah itu mmg jodoh kita xkemana...
Berserah pada-Nya...Tuhan Maha Mengetahui...
Hilangakan masalah nie...cari kawan ramai2... =D

Jangan...
Jangan pula bila kita xdpt ape yg kita nak kita terus down...
Life kita abaikan...diri kita x care...
Cinta hal kecik je...kalau xdpt ape kita nak xsemestinya kita xkan dapat...
Percaya pada Tuhan, Percaya pada Diri...
Satu hari Cinta milik kita.....

coretan hati . mihz™

3 comments:

Anonymous said...

ade y kene gn diri ini..huhu

Ikhwan said...

huhuu
semua org akan melalui apa yg aku cerita nie kot...
apa2 byk kan bersabar ok...hehe =p
lumrah hidup nie...

Aisumi Chan said...

me too..
sokong sgt ape dia nih kata..
now, aisumi pun alami benda yang sama..
aisumi cuma serahkan pada yang esa..
sape jodoh aisumi..
dah mlas nk pikir2..
kalo ade jodoh tu ade lah..
insyaallah..
yang pasti byk2 la berdoa padanya ek..

chiaoww ^_^